[OIIFL] Spryskiwacze przedniej szyby działają z opóźnieniem
Zwiń
X
-
Re: [OIIFL] Spryskiwacze przedniej szyby działają z opóźnien
Zamieszczone przez TichyCzy to normalne, że spryskiwacze przedniej szyby działają z pewnym opóźnieniem?
Jak sie wlacza, a dlugo nic nie plynie to moze zaworek zwrotny (nie wiem czy sie go jeszcze stosuje, ale kiedys to byl typowy efekt).Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
Można odnieść takie wrażenie, ale chyba tak to powinno działać.
Myślę, że działa to tak: pompka pompuje płyn do przewodów, a spryskiwacze plują, kiedy przekroczone zostanie jakieś tam ciśnienie. To właśnie powoduje to opóźnienie.
Podobnie działają spryski reflektorów - są wysuwane ciśnieniem. Jeśli nie masz płynu to się nie wysuną. U mnie tak czy siak się nie wysuną, bo pozbyłem się bezpiecznika nr 36
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekPewnie dla oszczędności na płynie :szeroki_usmiech
Przy ostatniej chlapie i codziennym spryskiwaniu, 5 litrów ze zbiornika schodzi, jak dobrze pójdzie, w tydzień. Po prostu nie chce mi się dolewać częściej płynu do spryskiwaczy niż paliwa. Takie jednorazowe "psikniecie na światełka" to prysznic całego przodu auta i jeszcze wszystkiego w pobliżu.
Zamieszczone przez eaglemirekwolę psiknąć niż przecierać szmatą i rysować pseudo szkło na reflektorze.
Spróbuj je przetrzeć mokrą szmatą. Trzyj godzinę mocno dociskając, potem policz rysy i daj znać ile naliczyłeś.
Wolę raz na kilka dni wziąć wilgotny papierowy ręcznik lub chusteczkę i przetrzeć lampy, niż co kilka dni kupować i dolewać płynu (lub co gorsze rozrabiać z wodą jakiś koncentrat).
Swoją drogą, mocno zapaćkanych kloszy spryskiwacze reflektorów i tak wystarczająco dobrze nie czyszczą.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matwrcU mnie tak czy siak się nie wysuną, bo pozbyłem się bezpiecznika nr 36
Inna sprawa to mycie reflektorów w trakcie pierwszego spryskiwania szyb po uruchomieniu silnika. Gdzie tu jest sens ? W przeddzień pozbycia się bezpiecznika nr 36 spryskało reflektory chyba 5-6 razy w ciągu dnia...
Spryskiwacze szyby również działają u mnie z minimalnym opóźnieniem. Moim zdaniem normalne.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysnZamieszczone przez matwrcU mnie tak czy siak się nie wysuną, bo pozbyłem się bezpiecznika nr 36
Co do bezpiecznika - czy jego wyjęcie nie spowoduje jakiś błędów na kompie albo niewłaściwego działania spryskiwaczy?
Komentarz
-
-
Czy zauważyliście jakieś problemy ze spryskiwaczami po dłuższej (rocznej) eksploatacji? U mnie np. prawy sprysk działa bardzo słabo, a lewy nie podaje pożądanej mgiełki tylko rozpryskuje płyn bardzo nierówno. Dodam, że "przetykanie szpilką" nie pomogło Myślicie, że można to reklamować na gwarancji?
Komentarz
-
Komentarz